Regels van Qinga

Maak combinaties van de cijfers in de slangen en speel de slangen zo snel mogelijk weg! Dat is het doel van Qinga. Voor alle slangen die je wegspeelt, krijg je punten. Uiteraard is het belangrijk dat je zoveel mogelijk punten verzamelt.

Officiële Qinga regels downloaden →

Uitleg over Qinga:

  Aziatische vader zit op bank met laptop en lacht naar dochter

  Geschiedenis van Qinga

  Qinga is een spel van gaming portal Zigiz. Zigiz biedt alleen online spellen aan, op een eigen portal. Het werd opgericht in 2015 en telt zo’n 20 werknemers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amerika. Wat de geschiedenis van Qinga is, is onbekend. Het spel verscheen willekeurig op de website van Zigiz.

  Welke regels zijn er bij Qinga?

  Bij Qinga moet je om een paar dingen denken:

  Maak de juiste combinaties

  Het doel van Qinga is dat je de juiste combinaties maakt. Dat doe je met de dobbelstenen die zich in de slang bevinden. Met een katapult schiet je je eigen dobbelsteen naar de dobbelstenen van de slang. Maak een cijfercombinatie met de cijfers in de slang. Dat hoeft niet per se opeenvolgend te zijn. Je mag ook andersom opbouwen of nummers van een gelijke waarde kiezen.

  Slang en lava

  Wat dit spel moeilijk maakt, is dat je de slang weg moet houden van lava. Als je verkeerd schiet, komt je slang dichterbij de lava. Je kunt je het dus maar een paar keer veroorloven om te missen.

  Puntentelling

  Voor elke combinatie die je maakt, krijg je punten in het spel:

  • 3 dobbelstenen: 30 punten;

  • 4 dobbelstenen: 60 punten:

  • 5 dobbelstenen: 90 punten;

  • 6 dobbelstenen: 120 punten;

  • Tel door met 30 punten.

  Je kunt ook extra punten verdienen als je een combobonus krijgt. Je punten worden dan met een bepaalde factor vermenigvuldigd. Op die manier wordt het mogelijk een bonus van wel 500 punten te verdienen!

  Officiële regel van Qinga downloaden

  Qinga speel je op de website van Zigiz of op Qinga.nl. Op Qinga.nl heeft men ook de spelregels gepubliceerd. Deze spelregels kun je hier downloaden of je surft naar deze website.

  Officiële Qinga regels downloaden →

  Hoe speel je Qinga?

  Qinga spelen is niet ingewikkeld. Je hoeft alleen maar de juiste combinaties te maken.

  1. Een slang komt in je scherm kruipen

   Je ziet van boven en onder in het scherm een slang. Deze komt in het scherm kruipen. In het midden van het spel zie je een katapult. Daarop verschijnt een dobbelsteen, waarmee je de combinatie kan maken met de dobbelstenen die in de slang staan. Schiet de dobbelstenen naar de slang, en je maakt je eerste combinatie.

  2. Cijfercombinaties maken

   Het is de bedoeling dat je combinaties maakt met de cijfers in de slang. Je kunt een combinatie op verschillende manieren maken. Bijvoorbeeld met opeenvolgende of juist aftellende cijfers. Ook mag je kiezen voor een combinatie van getallen met dezelfde waarde (zoals 1, 1, 1).

  3. Punten verdienen

   Speel je een slang uit? Dan verdien je 15 punten voor elke stap die de dag verwijderd is van het lava gat. Schiet je je dobbelsteen mis, dan gaat je slang drie stappen vooruit richting het lava. Daarom moet je goed nadenken over je volgende stap.

  4. Het bonusspel spelen

   Aan het einde van het spel kun je ook nog het bonusspel spelen. Dat kan alleen in ‘For Real’-modus. Hiermee speel je extra punten bij elkaar. Je moet dan wel de bonussterren verzamelen in het spel zelf.

  Veelgemaakte fouten bij Qinga

  Raakschieten is het belangrijkste onderdeel van Qinga. Missen houdt in dat je slang drie stappen vooruit maakt, zo de lava in. Daarom is het belangrijk dat je eerst goed kijkt naar hoe de zaken ervoor staan, en dan pas schiet.

  Benodigdheden om Qinga te spelen

  Wat heb je nodig om Qinga te spelen/uit te oefenen:

  • Een mobiele computer, telefoon of tablet met internet;

  • Een vaste hand;

  • Ruimtelijk inzicht.

  Veelgestelde vragen bij Qinga

  Hoe maak je een combinatie bij Qinga?

  Je ziet op het scherm een katapult met een dobbelsteen. Die dobbelsteen moet je naar de andere dobbelstenen op de slang schieten. Op die manier maak je een cijfercombinatie. Als de combinatie geldig is, verdien je hiermee punten.

  Hoe verdien je bonussterren?

  Je verdient bonussterren door het spel in ‘For Real’-modus te zetten. Speel het spel volgens de spelregels en je verzamelt automatisch bonussterren. Daarmee kun je het bonusspel unlocken.

  Wat gebeurt er als je mist?

  Als je mist bij Qinga, gaat je slang drie stappen vooruit richting de lava. Op een gegeven moment staat je slang in brand, en verlies je. Kijk dus goed naar de volgende stap.