Regels van Monkey Mind

Probeer zo snel mogelijk de kleurcode van de diamanten te kraken, en verdien zoveel mogelijk punten. Dat is de bedoeling van het online bordspel Monkey Mind. Zigiz is de uitgever van het spel, dat relatief gemakkelijk te spelen valt.

Officiële Monkey Mind Party Game regels downloaden →

Uitleg over Monkey Mind:

  Aap denkt met wolken en vogels op de achtergrond

  Geschiedenis van Monkey Mind

  Monkey Mind is een spel van Zigiz. Dat is een fabrikant van online spellen, die al meer dan 20 jaar bestaat. Het is niet helemaal duidelijk wanneer Monkey Mind is verschenen, omdat Zigiz regelmatig de spellen op de site aanpast.

  Welke regels zijn er bij Monkey Mind?

  Monkey Mind is geen ingewikkeld spel. Het speelt als een soort puzzel, waarbij je een kleurcode moet kraken.

  Diamant kiezen

  Kies een diamant. Klik daarvoor op het vakje van een van de 6 kleurpartjes in de diamant. Door op de aap te klikken, zie je hoeveel diamanten je goed hebt als combinatie van kleur en plaats. Ook zie je welke diamanten wel op de juiste plaats staan, maar waarvan de kleur niet klopt.

  Welke diamanten staan goed?

  Je ziet alleen in de eerste 2 rondes welke diamanten goed staan. Daarna zie je nog wel hoeveel juiste combinaties je hebt, maar niet meer welke goed staan.

  Puntentelling

  Als je een diamant op de juiste positie hebt staan, en deze de juiste kleur heeft, krijg je 30 punten. Heb je een diamant van de juiste kleur, maar niet op de juiste positie? Dan krijg je maar 10 punten. Je krijgt bonuspunten als je binnen de eerste 4 rondes de kleurcode kraakt. Dit is de puntentelling:

  • Na 1 ronde + 40 bonuspunten

  • Na 2 rondes + 30 bonuspunten

  • Na 3 rondes + 20 bonuspunten

  • Na 4 rondes + 10 bonuspunten

  Kraak je de kleurcode vanaf de 5e ronde, dan gaan er punten van je totaal af. Na 5 rondes gaan er 10 punten af, na 6 rondes 20 punten en na 8 rondes 40 punten.

  Je kunt in totaal 280 punten behalen. Na de 8e ronde is het spel afgelopen, ook als je de kleurcode niet hebt gekraakt.

  Officiële regels van Monkey Mind downloaden

  Monkey Mind heeft geen officiële spelregels. Wel vind je op de site van Zigiz een handleiding om het spel te kunnen spelen. Regelmatig krijgen we ook vragen over de spelregels van het partyspel Monkey Mind. De regels van dit gelijknamige spel kun je hier downloaden.

  Officiële Monkey Mind Party Game regels downloaden →

  Hoe speel je Monkey Mind?

  Monkey Mind is heel simpel te spelen. Je hoeft alleen deze stappen te doorlopen.

  1. Diamant selecteren

   Als eerste kies je in elk van de 8 vakjes een kleur diamant. Klik daarvoor op het vakje van een van de 6 kleurenpartjes. Kies uit de kleuren rood, paars, oranje, geel, groen of blauw. De onderste diamant wordt willekeurig gekozen. Deze verandert elke ronde van kleur. Heb je in de eerste 2 beurten de willekeurige diamant al goed? Dan zet het spel deze vast. De volgende rondes hoef je deze dan niet meer te raden.

  2. Ogen van de aap lichten op

   Heb je alle kleuren ingevuld? Dan lichten de ogen van de aap rood op. Klik op de aap om te onthullen hoeveel diamanten je goed hebt. Je ziet dan ook hoeveel diamanten de juiste kleur hebben en op de juiste plek staan. Dit zie je onderin het scherm.

  3. Zichtbare diamanten

   In de eerste twee rondes worden de juiste diamanten zichtbaar. De rondes erna zie je alleen onderin het scherm hoeveel juiste combinaties je hebt, maar niet welke dat zijn.

  4. Het spel winnen

   Je wint het spel als je voor de 8e ronde de kleurcode hebt gekraakt. Probeer de code al voor ronde 5 te raden, want dan krijg je bonuspunten. Anders gaan er juist punten af.

  5. Wanneer win je?

   Wie aan het einde van het spel alle vijftien schijven heeft verwijderd, terwijl de tegenstander ten minste één schijf heeft afgelegd, wint het spel. Heeft de tegenstander geen schijven afgelegd? Dan heeft de tegenstander een gammon verloren en verliest deze het dubbele van de huidige inzet. Wanneer je tegenstander geen schijven meer heeft en nog steeds een of meerdere schijven op de balk heeft, verlies de tegenstander ook. Dan verliest deze zelfs driemaal de huidige inzet.

  Veelgemaakte fouten bij Monkey Mind

  Bij Monkey Mind is het belangrijk dat je op het aantal beurten let. Elke beurt die je speelt, kost namelijk punten. Speel je in te veel punten, dan levert het spel je maar weinig op. Als je in minder beurten de kleurcode weet te kraken, krijg je meer punten. Daarom is het een goed idee om eerst goed te kijken naar wat de code mogelijk zou kunnen zijn.

  Benodigdheden om te Monkey Minden

  Wat heb je nodig om Monkey Mind te spelen/uit te oefenen:

  • Een computer, tablet of mobiele telefoon;

  • Een internetverbinding;

  • Inzicht.

  Jongere zit op de bank met een hoofdtelefoon en een laptop

  Veelgestelde vragen bij Monkey Mind

  Wat moet je doen bij Monkey Mind?

  Bij Monkey Mind moet je de juiste kleurcode raden aan de hand van diamanten. Je kiest de kleur en plaats waarvan jij denkt dat de diamanten goed staan. Klik op de aap om te controleren of je het goed geraden hebt.

  Hoe win je Monkey Mind?

  Je wint Monkey Mind als je binnen 8 ronden de juiste kleur- en plaatscombinaties van de diamanten raadt. Je moet dus de kleurcode raden. Lukt dat niet binnen 8 ronden? Dan stopt het spel en verlies je.

  Wat kun je met de aap in Monkey Mind?

  Je kunt op de aap klikken, zodat zijn ogen rood worden. Daarna zie je welke diamanten je goed hebt geraden.